image/svg+xml
image/svg+xml

Springer Nature Dergilerinde Açık Erişim Yayın Yapma: Oku – Yayımla Anlaşması


Değerli Araştırmacılarımız;


TÜBİTAK ULAKBİM tarafından yürütülen EKUAL Projesi kapsamında, Springer Nature yayınevine Web of Science’da (SCI, SSCI, AHCI) yer alan, Q1 ve Q2 Grubu Springer Nature Hibrit Dergilerinde (DERGİ LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ) “Original Article”, “Review Article” ve “Continuing Education” türündeki yayınları AE desteği kapsamında olacaktır.  

Sorumlu yazarı EKUAL Üyesi olan, kapsam içindeki Springer Nature hibrit dergilerine gönderilmiş ve kabul edilmiş yayınların, yazarın istemesi halinde, Makale İşlem Ücreti (APC) ödenmeden, “Açık Erişim”li yayımlanması mümkün olacaktır.

Söz konusu anlaşma kapsamında yıllık AE makale yayımlama kotası bulunmaktadır. Yıllık AE makale yayımlama kotasının bitmesi durumunda, ilgili yayının yazarı, makalesini AE olarak yayımlatmak isterse APC ücretini kendisinin ya da fon sağlayıcı kurumunun ödemesi gerekecektir.

Anlaşma şartlarına göre, kurumlar için bir “AE makale kota tahsisi” yapılmayacaktır. Söz konusu dergilerde makalesi kabul edilen sorumlu yazarın yayını, yazarın istemesi halinde, yayının geliş sırasına göre sıraya girecek ve kota bulunması durumunda, kriterlere uyan makalelerin AE yayımlanması için ULAKBİM tarafından onay verilecektir.

Makale başvurusu yaparken, kurumsal e-postaların (...@bartin.edu.tr) kullanılması AE onay süreçlerinin sorunsuz işlemesi açısından önemlidir.

Yazarların Bilmesi Gerekenler:
• Araştımacının, makalenin sorumlu yazarı olması gerekmektedir (corresponding author).
• Anlaşma kapsamındaki makale türleri: Original Paper, Review Paper, Continuing Education.
• Makale yayına kabul edildikten sonra, yazar tanımlama sürecinde araştırmacıların kendisini sisteme tanıtması gerekmektedir. Bu süreçte, araştırmacınızın seçilen kuruma birincil dereceden bağlı olması gerekmektedir.

Faydalı Linkler:

Yazar Rehberi
Eğitim Webinarı (Passcode: &0E%KFVx)
Makale Yayımlama Kılavuzu