PressReader Gazete/Dergi Veritabanı Deneme Erişimi

Değerli Araştırmacılarımız;
PressReader-logo - collectionHQ

PressReader Gazete/Dergi Veritabanı 14 Haziran 2024 tarihine kadar Üniversitemiz deneme erişimine açılmıştır.
Her gün 120 ülkeden, 60 dilde, yaklaşık 7,300’ün üzerinde günlük gazeteye ve magazin dergisine tam sayfa orijinal baskısıyla aynı günde ulaşabileceğiniz dünyanın en güncel kaynağıdır.
Gazetelerin 90 günlük geriye dönük arşivi ile beraber sunulan ''PressReader'' dünya çapında 20,000'den fazla kütüphane ve 12 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılmaktadır.

Not: Sağ üst köşede bulunan arama kutucuğundan istediğiniz arama kelimesi ile tüm gazeteler içinde arama yapabilirsiniz.

ÖNEMLİ ÖZELLİKLER:
  • Kullanıcılar dünyanın her yerinden haberleri PressReader içerisindeki 7300’ün üzerinde günlük gazete ve dergiden takip edebilirler.
  • Gazetelerin 90 günlük geriye dönük arşivi ile beraber sunulan ''PressReader'' dünya çapında 20,000'den fazla kütüphane ve 12 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılmaktadır.
  • Kullanıcılar tüm yabancı ve Türkçe gazete/magazinler içerisinde toplu tarama/gelişmiş arama yapılabilmektedir. Birçok yabancı yayın 18 dile tercüme edilebilmektedir.
  • Gazeteler basıma çıkar çıkmaz PressReader'da görüntülenmektedir. Bu sayede günlük yerli ve yabancı gazetelere anında erişim imkanı sunar.
  • Kullanıcılar günlük gazete ve magazinlere kişisel laptop, tablet bilgisayar, akilli telefon ve e-Okuma cihazları ile erişim sağlayabilmektedirler. Bu zorlu günlerde, kullanıcılar basılı içeriklere dokunarak oluşacak virüs riskinden PressReader sayesinde kaçınabilirler.
  • Kullanıcılar diledikleri zaman sesli okuma özelliğini kullanarak yayınları sesli olarak dinleyebilmektedirler.
  • Kullanıcılar gazete ve dergileri limitsiz indirme seçeneği ile tabletlerine, bilgisayarlarına veya telefonlarına diledikleri kadar yayını indirebilmektedir.

Pressreader kapsamındaki bazı önemli yayınların direkt erişim adresi: