Kütüphanemiz Açık Erişimli Kaynakları Kullanıcılarına Sunuyor

02/01/2023

Bartın Üniversitesi Kütüphanesi, üniversite mensubu kullanıcılar ile kurum dışındaki misafir kullanıcılara açık erişimli kaynaklara ulaşım olanağı sunmaktadır. Bu kapsamda BARÜ Kurumsal Akademik Arşivi üzerinden üniversite mensubu lisansüstü öğrenciler tarafından üretilen tezler ile, yine üniversitemiz mensubu araştırmacılar tarafından üretilen makale, kitap, kitap bölümü, bildiri ve raporlara tam metin olarak erişilebilmektedir. Herhangi bir erişim kısıtlaması olmadan Bartın Üniversitesi Kurumsal Akademik Arşivi (bartin.edu.tr) adresi üzerinden 4.000'e yakın akademik bilgi kaynağı sunulmuş durumdadır.

Diğer yandan Kütüphane Kataloğumuz üzerinden e-kitaplara ücretsiz bir şekilde tüm kullanıcılar erişim sağlamaktadır. Bu kapsamda Felsefeden psikolojiye, sanattan tarihe, mühendislikten ormancılığa kadar tüm konuları kapsayan 43.000'e yakın e-kitap tam metin olarak http://katalog.bartin.edu.tr/ adresi üzerinden ulaşılabilir durumdadır.