BARÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Birim Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

BARÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı (KDDB) Birim Danışma Kurulu Toplantısı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak BEYGİRCİ'nin başkanlığında paydaşların katılımıyla 06.11.2023 tarihi saat 15:00'da çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya, Bartın Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Ahmet ALTAY, Bartın Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Emekli Daire Başkanı Hüseyin GÖL, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hıdır METİN, Amasya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı İlhami TÜRKYILMAZ, Bartın İl Halk Kütüphanesi Müdürü Tülay ERDURAN, Kırıkkale Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Kütüphanecisi Zeynep SEMERCİ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Kütüphanecisi Büşra BİLİR, Bartın Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğrencisi Çağlar BİLİR, Bartın Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğrencisi Ufuk DARÇIN, Bartın Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'nda görevli Öğr. Gör. Ülkü ÖZGÜVEN CEYLAN, Kütüphaneciler; Asena Sıla ÖNCÜ PİR, Mücahit ÖZDEMİR, Arzu YAVUZ, Kıymet AKDAMAR, Tuğba BİRKİN ve Nurullah YAVUZ iştirak etmiştir.

Toplantı girişinde, BARÜ KDDB Danışma Kurulu'nun kurulma amacı ve kurul üyelerinden beklentiler ifade edilmiş olup kurul üyelerinin takdimi ve üyelerle tanışma gerçekleştirilmiştir. Ardından KDDB Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak BEYGİRCİ tarafından kurul üyelerine, BARÜ Kütüphanesi'nin fiziksel yapısı, kullanıcılara sunulan hizmetler, teşkilat yapısı, personel bilgisi, basılı ve elektronik kaynak koleksiyonu ile yayın alım bütçesi bilgilerini içeren sunum aktarılmıştır.

Yapılan sunumun ardından kurul üyelerinin görüş ve önerilerini almak üzere sorular yöneltilmiştir. Yöneltilen sorular tüm paydaşların katılımıyla cevaplanarak fikir alışverişinde bulunulmuş, tartışılmış ve istişareler gerçekleştirilmiştir.

Toplantı sonunda, tüm kurul üyelerinin yapılan toplantıdan kazanımlar elde ettiğini, kütüphanecilik mesleği adına olumlu bir adım olarak toplantıların daha sık gerçekleştirilmesi gerektiği yönünde görüşler bildirilmiştir.