Bartın Üniversitesi Kütüphanesi, Bölgedeki Öğrencileri Bilgiyle Kucakladı

02.01.2024

2023 yılı boyunca, Bartın Üniversitesi Kütüphanesi, Batı Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kütüphanesi olarak yüzlerce öğrenciye kapılarını açarak bölgedeki okullardan gelen öğrenci gruplarını ağırlamıştır. Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Esenyurt Şehit Ahmet Poyraz İlkokulu, Bartın İlinde misafir edilen depremzede öğrenciler, 15 Temmuz Şehitler İlkokulu, Geriş İlkokulu, Zonguldak/Çaycuma Mimar Sinan Ortaokulu ve Bartın Merkez İmam Hatip Ortaokulu gibi okullardan gelen öğrenciler, Bartın Üniversitesi’nin zengin kaynaklarıyla buluşma fırsatı yakalamıştır.

Bartın Üniversitesi Kütüphanesi, sadece üniversite mensuplarına değil, aynı zamanda bölgedeki dış kullanıcıların da faydalanabileceği zengin bir bilgi merkezi olarak öne çıkmaktadır. Yüzlerce öğrenci, kütüphaneyi ziyaret ederek, içerisindeki geniş kitap koleksiyonlarından, güncel dijital kaynaklardan ve gelişmiş bilgisayar olanaklarından yararlanmıştır. Kütüphane personeli, bu ziyaretler kapsamında öğrencilere kütüphane kaynaklarını en etkin biçimde nasıl kullanacaklarına dair kapsamlı eğitimler vermiş; öğrencilere katalog tarama, kitap seçme ve bilgi bulma gibi önemli becerileri kazandırmıştır.

Ziyaretler sırasında, öğrencilere kütüphanenin sunduğu araştırma olanakları ve bilgiye erişim araçları hakkında detaylı bilgiler verilmiş, bu sayede genç ziyaretçiler bilgi dünyasında etkili bir yolculuğa çıkarılmıştır. Bartın Üniversitesi Kütüphanesi, sadece bir bilgi merkezi olmanın ötesinde, öğrencilere ilham veren, onları öğrenmeye teşvik eden ve araştırma becerilerini geliştiren bir merkez olarak bölgedeki eğitim faaliyetlerine önemli katkılarda bulunmaktadır.

Batı Karadeniz’in en büyük kütüphanesi olarak, Bartın Üniversitesi Kütüphanesi, bölgedeki bilgi erişimini güçlendiren ve geleceğin araştırmacılarını destekleyen bir bilimsel miras oluşturmaktadır. Kütüphane ziyaretleri, öğrencilerin akademik hayatlarına önemli bir katkı sunmuş ve onları daha geniş bir bilgi dünyasına adım atmaları için teşvik etmiştir.