image/svg+xml

Bartın İli İlkokul ve Ortaokul Öğrencileri 2022 Yılında Kütüphanemizi Sıkça Ziyaret Etti

02/01/2023

Bartın Üniversitesi Kütüphanesi, Batı Karadeniz'in en büyük kütüphanesi olma özelliğiyle, 2022 yılında Bartın'da eğitim-öğretimlerini sürdüren ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin sıklıkla ziyaret ettiği bir merkez haline gelmiştir. Bu kapsamda, Bartın İnönü İlkokulu, Bartın Ulus Kumluca Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu, Bartın Cumhuriyet Ortaokulu, Bartın Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesi, Bartın Gazi Ortaokulu, Bartın Atatürk İlkokulu, Eğitim Bilimleri Koleji, Esenyurt Şehit Ahmet Poyraz İlkokulu ve Bartın 15 Temmuz İlkokulu öğrencileri 2022 yılı içerisinde kütüphanemizi ziyaret etmiştir.

Öğrencilerin ziyaretleri sırasında, kütüphane personeli tarafından öğrencilere kütüphane hakkında detaylı bir tanıtım yapılmış ve kütüphane kaynaklarının nasıl kullanılacağı konusunda eğitim verilmiştir. Öğrencilere katalog taraması yapma, kitap seçme ve bilgi bulma gibi önemli kütüphane kullanım becerileri aktarılmıştır. Kütüphane ziyaretlerinde öğrencilere, sunulan olanaklar hakkında da bilgiler verilmiştir. Bartın Üniversitesi Kütüphanesi, geniş bir kitap ve dergi koleksiyonuna sahip olup, öğrencilerin okuma alışkanlıklarını desteklemektedir. Ayrıca, kütüphane bilgisayarları ve internet erişimi gibi teknolojik imkanlar da sunmaktadır. Bu sayede öğrenciler, araştırma yapma ve bilgi edinme süreçlerinde kütüphanenin sağladığı kaynaklardan yararlanabilmektedir.

Bartın'daki ilkokul ve ortaokul öğrencileri için kütüphane ziyaretleri, bilgiye erişimi teşvik etmek ve öğrencilerin okuma alışkanlıklarını geliştirmek adına önemli bir adımdır. Bu ziyaretler sayesinde öğrenciler, kütüphane kaynaklarının kapsamlılığını ve kütüphane kullanımının önemini keşfetmiştir. Kütüphanemiz, öğrencilere kaynak zenginliği ve bilgiye kolay ulaşım imkanı sağlayarak eğitimlerine katkıda bulunmaktadır. Bu ziyaretler, öğrencilerin bilgi dünyasına açılan kapıları keşfetmelerini ve öğrenme süreçlerinde aktif rol almalarını sağlamaktadır.

Bartın Üniversitesi Kütüphanesi, öğrencilerin eğitim hayatına katkıda bulunmayı sürdürecek ve gelecekte daha fazla öğrencinin bu zengin kaynaklardan yararlanmasını sağlayamaya devam edecektir.