2022 Yılı 2. Kütüphane Komisyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Senatosunun 19.01.2022 tarihli ve 2022/01-04 sayılı kararı ile kabul edilerek yürürlüğe giren Koleksiyon Geliştirme ve Yayın Sağlama Yönergesi'nin 18 inci maddesi gereğince 30 Kasım Çarşamba saat 14:00'da 2022 yılının 2. Kütüphane Komisyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Kütüphane Komisyon Üyeleri olarak Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hüseyin GÖL, Öğr. Gör. Burak BEYGİRCİ, Doç. Dr. Serpil ÖZDEMİR, Öğr. Gör. Feyzan GARİP, Dr. Öğr. Üyesi Sadettin Murat ONAT,  Dr. Öğr. Üyesi M. Abdülmecit KARAARSLAN, Öğr. Gör. Varol KORKMAZ, Dr. Öğr. Üyesi Hamza DÜNYA, Öğr. Gör. Hüseyin ÖZBAY, Öğr. Gör. Dr. Aylin ALİŞAN YETKİN, Öğr. Gör. Süheyda SARIKAYA, Öğr. Gör. Hakan GÜNEŞ, Öğr. Gör. Deniz Ayşegül SÖĞÜT ve Öğr. Gör. Dr. Gözde BUHARALI katılım sağladı.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın sunduğu hizmetler, kullanıcı istatistikleri, güncel basılı-elektronik koleksiyon bilgisi, kütüphaneler arası işbirliği istatistikleri, 2022 yılına ait bütçe dağılımı ve harcamaları hakkında bilgilendirme ile başlayan toplantıda,

- 2022 yılında abonelik gerçekleştirilen veritabanlarının istatiksel analizi, değerlendirilmesi ve aboneliklerinin yenilenip yenilenmeyeceği,

- Akademik ve idari birimlerden gelen talepler doğrultusunda 2023 yılı için abonelik yapılması planlanan veritabanları,
- 2022 yılı sonunda doğrudan temin yöntemi ile satın alınması planlanan basılı kitap konuları,

Görüşülerek komisyon üyeleri tarafından karara bağlandı.