Eğitim Öğretim Dönemi
13:30- 17:30
Kutlubey Kampüs Kütüphanesi

Mendeley Kaynakça Yönetim Sistemi

Elsevier BV ve TÜBİTAK ULAKBİM tarafından yapılan anlaşma çerçevesinde 2016-18 yılları arasında Türkiye’deki tüm üniversitelere

Mendeley Institutional Edition (MIE) programına erişim ücretsiz olarak sağlanacaktır.

Mendeley, araştırmacıların verimini artırabilecek bir referans (kaynakça) yönetim sistemi olup, dünya çapında 4.5 Milyondan fazla kullanıcısı olan bir akademik işbirliği ağıdır.

Mendeley Instititonal Edition (MIE) kullanıcılar için genişletilmiş haklar tanıyan ve kurumlar için destek sağlayan bir platform olup temel, Mendeley yetkinlikleri üzerine kuruludur.

MIE tarafından araştırmacı ve kütüphaneler için sağlanan genişletilmiş özellikler aşağıdaki gibidir:

• 5GB kişisel depolama alanı,
  • Sınırsız kapalı grup kurma özelliği,
  • Gruplarda 25 kişiye kadar,
  • Kurumlar için analiz aracı,

Mendeley Instititonal Edition (MIE) programının diğer özellikleri ise şöyledir:

• Otomatik bibliyografiler oluşturulabilir.
  • Kolaylıkla çevrimiçi olarak diğer araştırmacılarla işbirliği yapılabilir.
  • Diğer araştırma yazılımlarından makaleleri kolaylıkla ithal edebilir.
  • Araştırmacı okuduğu makaleye dayalı ilgili diğer makaleleri bulabilir.
  • Araştırmacı çevrimiçi olarak herhangi bir yerden makalesine ulaşabilir.
  • 1000 ve üzerinde dergi için atıf biçimlerine ulaşabilir ve atıf yöntemi seçimi ile yeni biçimler oluşturabilirsiniz.
  • Birden fazla PDF dosyasını aynı anda açabilir,  sürekli olarak araştırma dosyanıza dönüş yapabilirsiniz, ayrıca yanına notlar alabilirsiniz.
  • iPhone ve iPad uygulamaları ile yolculuk sırasında ve ya herhangi bir süreçte makaleleri okumaya devam edebilirsiniz.

Programı https://www.mendeley.com/ adresinden ücretsiz olarak indirip kurabilirsiniz.

Yardım: Ülkü ÖZGÜVEN (Kütüphaneci)

trexone ldn medicine vivitrol for alcoholism